Skip to content

Inkoop en verkoop van paarden

Een paard verkopen is vaak een emotionele en tijdrovende bezigheid. En voor de meeste mensen ook niet echt hun vakgebied. Waardoor vaak paarden niet goed voorgesteld worden. Denk bv aan slecht foto en filmmateriaal, een ongetraind paard enz.. Hierdoor verloopt de verkoop soms moeizaam. Daarom kunt u bij ons terecht voor u paard in de beste omstandigheden te promoten en te verkopen.

Hoe werkt dit:

Allereerst zullen wij u vragen om foto’s, filmje en informatie over het paard naar ons te mailen. Als het paard ons geschikt lijkt voor verkoop zullen wij vragen om eens langs te komen zodat we het paard aan het werk kunnen zien. Als dit ook positief is kunnen wij overleggen over een plan van aanpak, als beide partijen het eens zijn kunnnen we van hieruit het verkoopstraject starten.

Wij stellen wel enkele eisen aan de paarden. De paarden moeten gezond zijn, correct ontwormd en geent zijn en ze moeten braaf onder het zadel zijn. De paarden moeten ook in de juiste prijs-kwaliteitsverhouding staan.

De paarden die bij ons op stal komen om te verkopen krijgen de beste verzorging en komen dagelijks minstens 2 keer uit stal. Zodat ze als happy horse kunnen voorgesteld worden als de potentiele koper zich aanbied.

Natuurlijk hangt hier een kostenplaatje aan. Dit is afhankelijk van de situatie (en bespreken we als u het paard komt voorstellen)maar voor een richtprijs kan u natuurlijk steeds telefonisch contact opnemen.

031
011

Veulenen van uw merrie

Niet iedereen heeft de mogelijkheden om een drachtige merrie de laatste maand van nabij te volgen. Voor sommige laat de drukke agenda het niet toe om regelmatig slapeloze nachten te hebben, of misschien is de afstand huis-stal te groot zodat u altijd te laat bij u merrie bent. In de meeste gevallen staat er dan gewoon een gezond veulen ’s morgens in de box, maar het kan ook fout gaan (moeilijke bevalling, vlies niet gebroken enz..) En dan is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te bieden. Dit hoeft u voortaan niet meer tegen te houden om toch een veulen te fokken. Wat kunnen wij u bieden

  • ruime boxen die dagelijks gemest worden
  • 2x daags krachtvoer aangepast aan de behoefte van u merrie
  • 2xdaags hooi
  • dagelijks weidegang
  • opvolging van u merrie dmv birthalarm
  • opvolging door onze veearts (kosten voor eigenaar)

De meeste merrie’s komen bij ons op stal ongeveer 2 weken voor de uitgerekende bevaldatum. Zodat wij de merrie kunnen leren kennen en veranderingen in haar gedrag kunnen waarnemen. Merrie’s moeten correct geent en ontwormd zijn.

Er is ook de mogelijkheid om de merrie terug te laten insimeneren (kosten eigenaar) alvorens ze terug te komen ophalen.

Omdat wij vinden dat elke merrie persoonlijke aandacht nodig heeft zijn de plaatsen beperkt.

Moest u nog vragen hebben of voor een prijsindicatie kan u steeds telefonisch contact opnemen.

lector300
miss marple 008